Charmant en rustiek? Nee, Armação de Pêra is omgetoverd tot een toeristencomplex in de jaren dat de Algarve net populair begon te worden. Veel Portugezen uit het Noorden kochten hier een appartement.

De hoge appartementencomplexen schrikken misschien af, maar Armação heeft wel een heerlijk breed strand, een fraaie boulevard en een oud, gezellig centrum. In dit gedeelte vindt men ook de ‘Fortaleza’, een versterking gebouwd op oude fundamenten en gelegen aan het strand. In het oude centrum proef je nog wel iets van de sfeer van een vissersdorp, maar met vele gezellige bars, restaurants, terrasjes en winkels.

Senhora da Rocha
Ongeveer 1 kilometer westelijk van Armação, als je de stranden van ‘Praia dos Tremoços’ en ‘Praia dos Beijinhos’ voorbij bent, zie je op een ver uitstekende rotsformatie de resten van een middeleeuws fort, en de kleine kapel met de naam ‘Nossa Senhora da Rocha’ (Onze-Lieve-Vrouwe van de Rots). De twee stranden, ‘Praia Nova’ en ‘Praia da Senhora da Rocha’ die aan weerszijden van de rots liggen, zijn met elkaar verbonden door een tunnel in de rots. Op het strand kun je heerlijk genieten van een drankje of een diner met zeezicht.