Het strand dankt zijn naam aan de rotsen die vlak bij het strand in de zee staan. Het is een van de bekendste stranden van de Algarve, misschien zelfs wel van heel Portugal. Praia da Rocha werd vooral bekend doordat er zich tussen 1930 en 1950 een groep Engelse schrijvers en andere intellectuelen vestigden.

Praia da Rocha, in feite het strand van Portimão en een van de meest karakteristieke stranden van Portugal, is het breedste strand van de Algarve. Het uitgestrekte zandgebied strekt zich uit over meer dan een kilometer en wordt beschut door warmgekleurde kliffen, vaak vol met bloemen en planten. Lange tegelpaden voeren over het zand naar de oceaan.

Sinds een aantal jaren kan je heerlijk wandelen op het strand over lange houten vlonders, met om de driehonderd meter een strandtent of restaurant. Boven het strand vind je de gezellige boulevard met een uitgebreide keuze aan winkeltjes, bars en eetgelegenheden. ´s Avonds en ´s nachts kan je ook de disco´s bezoeken, of een gokje wagen in het casino.

Praia da Rocha
4.6Totale score
Waardering gebruiker: (4 Stemmen)