Albufeira is het grootste, levendigste en meest energieke badplaatsje langs de kust van de Algarve. Albufeira heeft prachtige stranden, een grote selectie aan restaurants en een bruisend nachtleven. Praia da Oura is een buitenwijk van Albufeira. Deze wijk noemt men vaak het ‘nieuwe Albufeira’, terwijl Albufeira zelf ‘oud Albufeira’ (centro velho) wordt genoemd. Praia da Oura betekent letterlijk ‘gouden strand’, ligt in het verlengde van Albufeira op 2 km afstand, en is helemaal gericht op de vakantieganger.

Albufeira heeft een uitgebreid scala aan activiteiten, attracties en hotels en is daarom een ideale vakantiebestemming voor families, koppels of groepen die op zoek zijn naar vertier. In de charmante en historische straatjes van het oude centrum zijn er honderden restaurants en bars. Het nachtleven is er dan ook levendig en sociaal, en gaat door tot in de late uurtjes.

Ondanks alle moderne investeringen heeft de oude stad zijn authentieke uitstraling behouden. Als je de smalle straatjes induikt, krijg je niet het idee dat je je in een grote drukke badplaats bevindt. In de zomer bruist het van jewelste en in de avonduren is er altijd livemuziek op het plein. Je kunt er dus volop genieten van de artiesten en van een drankje in één van de vele barretjes.


Marina van Albufeira

De haven van Albufeira, de marina, is zeer herkenbaar door de kleurrijke gebouwen. Ze werd dan ook omgedoopt tot ‘Legoland’. In de jachthaven vind je een boulevard met wat gezellige terrassen, bars en restaurants. Vanuit de haven kun je verschillende excursies doen op een boot. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om dolfijnen te gaan spotten of om een zonsondergang te bewonderen van op zee.Albufeira is een ideale bestemming voor een vakantie met het hele gezin, met faciliteiten en activiteiten die perfect geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Jonge kinderen zullen overal welkom geheten worden en tieners vinden hun vermaak in de drukte van de stad maar ook in water- en themaparken.

De Strip
Wie op zoek is naar een hedonistische vakantie, moet de kant op van het nieuwe Albufeira en ‘de Strip’, een straat vol met bars en clubs waar ’s nachts buitensporig gedronken en gefeest wordt. De Strip is door de hoofdweg gesplitst in twee delen. Het noordelijkste gedeelte gaat door Montechoro en het zuidelijkste gedeelte heeft het adres van Areias de São João. Het zuidelijkste gedeelte is het populairste. Vooral ’s avonds, als de stranden verlaten zijn, wordt er druk geflaneerd op de Strip en is het er erg gezellig. Het is moeilijk kiezen uit al die restaurants en bars of dancings.