Je bent al een paar keer op vakantie geweest in het mooie Portugal, bent helemaal verliefd geraakt op het land, de cultuur, de mensen en het klimaat. Die paar weken in de winter, om het eens uit te testen, bevielen ook meer dan uitstekend. Kortom, tijd voor een nieuwe fase in je leven, een nieuwe lifestyle, een eigen huis in Portugal.

Misschien ben je nog in de ontkennende fase… Je wil wel, maar het zal allemaal wel veel te ingewikkeld zijn. De papierwinkel, de bureaucratie, de taal. Om je wat op weg te helpen, beschrijven we hier in het kort wat er allemaal bij komt kijken om een huis te kopen in Portugal.

Je droomhuis vinden
De kans is groot dat je een goed idee hebt in welk deel van de Algarve je wilt gaan wonen. De een kiest voor het bruisende leven in Albufeira, de ander voor de oude binnenstad van Tavira en een derde wil rust en ruimte vinden op het platteland meer landinwaarts. Je kunt je zoektocht online beginnen, bijvoorbeeld via de huizenportaalsites van idealista.pt en casa.sapo.pt, of het op marktplaats lijkende olx.pt. Rondrijden in de regio en zelf kijken wat er te koop staat is uiteraard ook een optie. Als je dat doet, stap dan ook eens het lokale café in en vraag daar wat rond. Iedereen kent wel iemand wiens zus, neef, huishoudster of hamster een huis te koop heeft.

Het meest logische, en ook aan te raden, is natuurlijk om een geschikte makelaar te vinden.