Quarteira was een van de eerste strandresorts in de Algarve. Grote appartementsblokken en veel hoogbouw dus, zoals in de jaren ´70 en ´80 gebruikelijk was. Maar laat je daar niet door afschrikken, het heeft genoeg te bieden aan de vakantieganger.

Het is zeker niet het meest authentieke plekje zijn van de Algarve, maar Quarteira is een populaire bestemming. Toeristen en Portugezen komen hier in de zomer samen. Dankzij de deels autovrije boulevard en het lange, brede en goed toegankelijke strand is Quarteira erg in trek onder ouderen en families met kleine kinderen. Het strand loopt helemaal door richting Vale do Lobo aan de ene kant en de trendy badplaats Vilamoura aan de andere kant en is zeer geschikt voor een prachtige strandwandeling.

Stappen, feesten en uitgaan tot in de late uurtjes doe je beter in Albufeira, toch is er in Quarteira ook ‘s avonds genoeg te beleven op de gezellige terrasjes en in de diverse barretjes.
Bezoek ook zeker eens de markt, van maandag tot zaterdag, elke ochtend. Gewoon om de sfeer te proeven, of koop hier, net als de meeste restauranthouders, je verse vis.