Het strand van Carvoeiro werd in 2018 door European Best Destinations verkozen tot het beste strand van Europa. De jury noemt Carvoeiro ‘een klein dorp vol charme’ en het strand ‘een van de mooiste’ die ze bezochten tijdens de reisperiode in Europa. “De zee is prachtig, het water is niet te koud of te heet, de golven kunnen sterk zijn of juist zacht genoeg om te peddelen en de naburige grotten te ontdekken”.

Het fraaie en niet te grote Praia do Carvoeiro ligt in een kleine baai met links en rechts de typische hoge rotsformaties die we kennen van de Algarve. Op de achtergrond van het strand ligt het pittoreske dorpje, met kleurrijke gebouwen die het een traditionele uitstraling geven. Op het strand zie je de witte vissershuisjes en de bootjes. Ze worden lang niet allemaal gebruikt om te vissen. Tegen een kleine vergoeding nemen de vissers, of moeten we zeggen voormalige vissers, je mee op een verkenningstocht over het water.

De zee is hier mooi en helder, maar kan soms ietwat onvoorspelbaar zijn. Ook al lijkt het water kalm en rustig, de stroming kan er sterk zijn. Let dus goed op de kinderen als ze in het water zijn, ook omwille van het feit dat de zee vrij snel diep wordt. De zee kan soms vrij koud zijn, maar zeker in de zomer is dat lekker verfrissend.

Watersportliefhebbers komen ook aan hun trekken in Carvoeiro, van kajakken tot jetskiën en parasailen, het kan allemaal.

Carvoeiro promenade
Er loopt een prachtig wandelpad van het kleine fort op de kliffen naar de rotsformaties van Algar Seco. Dit wandelpad wordt de Carvoeiro promenade genoemd. Deze goed onderhouden houten promenade is bijna 600 meter lang en een wandeling duurt ongeveer een kwartiertje. Een must-do als je in de buurt bent: een schitterend uitzicht en de beste plek om mooie foto´s te maken. Als je vanuit het centrum aan de linkerkant van het strand omhoogloopt, kan je het niet missen.

Praia do Carvoeiro
4.6Totale score
Waardering gebruiker: (3 Stemmen)