Vilamoura is een van de meest verfijnde steden van de Algarve en heeft veel meer te bieden dan alleen maar schitterende stranden en fantastisch water. Vilamoura werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren ’80 als een elitair golfcentrum. Vandaag de dag is de stad uitgegroeid tot een stijlvol en gesofisticeerd resort dat pronkt met golfbanen van wereldformaat en uitstekende toeristische faciliteiten.

Vilamoura is een uitgestrekte stad en omvat verschillende parken, meerdere toeristencomplexen en vijf golfbanen. Maar zijn echte centrum is het exclusieve havencomplex. In de haven vind je moderne hotels, gourmetrestaurants en chique bars. Op een wandelafstand vind je Praia da Falésia en Praia de Vilamoura.

Vilamoura is uniek en anders dan eender welke Portugese stad. De bouwvallige charme is er niet meer te vinden en werd vervangen door opvallende perfectie die simpelweg verwacht wordt door de superrijken die hun jacht in de haven hebben aangemeerd.

Het is heerlijk flaneren in de haven van Vilamoura, waar alleen auto’s toegang krijgen mits een speciaal pasje. Drink er een glaasje of geniet van een lunch of diner aan een toch wel schappelijke prijs. Ook vanuit de haven kun je een boottocht doen of jetskiën.

Vilamoura is geschikt voor bezoekers die op zoek zijn naar een gepolijste en geraffineerde vakantiebestemming, met een voorkeur voor kwaliteit boven kosten. Het resort is perfect geschikt voor vakantiegangers die hun dagen willen doorbrengen op het strand, voor golfliefhebbers en levensgenieters die graag een etentje benuttigen aan de waterkant met een blik over de vele jachten.

Buiten de jachthaven is het gezellig wandelen en op de ringweg vind je diverse leuke eetgelegenheden. De stad heeft ook ingespeeld op het toenemende fietstoerisme. Hier en daar verschenen speciale rijwielstroken en je kan er gebruik maken van ‘publieke fietsen’. Aan de ringweg ligt het casino. Naast de roulette draaien er ook leuke shows.