Over Blik op Algarve

Welkom bij het online zomermagazine van de NCA Portugal: Blik op Algarve uitgave 2020. Uiteraard staat het weer boordevol nuttige en interessante informatie voor een onvergetelijke zomer in de Algarve. Een onvergetelijke zomer in een onvergetelijk jaar!

Het jaar 2020 zal misschien wel in de geschiedenisboeken terechtkomen als een kantelpunt, waarbij er een tijd was voor corona en nu een tijd na corona. Of denk je ook, net als vele anderen, dat we deze hele coronatijd over een paar jaar weer vergeten zijn? Wie zal het zeggen.

Voor onze club is het in ieder geval een bijzonder jaar. We hebben pas één evenement georganiseerd en dat was de jaarlijkse nieuwjaarsborrel in januari. En als iemand mij toen verteld had wat er de afgelopen 3 maanden zou gebeuren, had ik die persoon waarschijnlijk hard uitgelachen. Maar niets is minder waar, dit jaar nog geen filmfestival-weekend gehad, geen Koningsdag, geen haringpartij… dat is allemaal best vreemd voor een club die bijna iedere maand wel een bijeenkomst organiseert. Het coronavirus heeft ons behoorlijk te pakken gehad, en niet alleen ons in de Algarve maar zo’n beetje de hele aardbol.

Vandaar ook dat we dit jaar geen papieren versie van de Blik op Algarve uitbrengen. Maar niets doen vonden we ook geen optie. Dus hebben we Roel en Sabine, de vaste redactie van onze bladen, gevraagd om deze online-versie te maken. We hopen dat je er op je pc, laptop of smartphone veel plezier aan zult beleven. En als je leuke tips hebt voor andere zomergasten in de Algarve, zoals een leuke strandtent, een gezellig kinderpark, een mooie wandelroute of iets anders, laat het ons dan weten en mail het naar info@ncaportugal.com. Met deze online-versie kunnen en zullen we regelmatig meer informatie toevoegen en zo blijft het continue een actuele bron van informatie.

Hier in Carvoeiro zien we voorzichtig steeds meer restaurants opengaan, op het strand komen we iedere dag meer zonaanbidders tegen en het aantal huurauto’s neemt ook iedere dag toe. Samen met alle ondernemers in de Algarve hoop ik dat we toch nog een gezellige zomerdrukte gaan beleven. Met veel plezier en namens alle bestuursleden wens ik iedereen een prettige en coronavrije zomer in de Algarve toe.

Joost Rombouts
Voorzitter NCA Portugal
Tel.: 282 353 333