Een bootje moeten nemen om op een strand te komen, is op zich al een avontuur. En dat is het geval bij Praia de Cabanas de Tavira of kortweg Praia de Cabanas. Praia de Cabanas is een maritiem strand dat tegenover het dorp Cabanas de Tavira ligt, in het uiterste oosten van het natuurpark Ria Formosa.

Het behoort tot het Ilha de Cabanas (eiland Cabanas) en als zodanig kun je met een vissersbootje naar het eiland voor de kust. Het boottochtje neemt nauwelijks een paar minuten in beslag. Eenmaal aangekomen waan je je op een droomeiland. Het is een smalle, uitgestrekte zandtong van wel 7 km lang die aan een kalme zee ligt. Je komt er helemaal tot rust. In de mooie strandbar kun je terecht voor een hapje en een drankje en je kunt er ligstoelen huren. Tijdens het badseizoen kun je rekenen op strandbewaking. Het is er ook goed windsurfen en zeilen.

Vanaf de lange kustkant van Cabanas kun je nog de ambachtelijke vissersboten zien die voor anker liggen in de riviermonding. Cabanas werd gesticht door vissers die afkomstig waren uit andere streken van Portugal en die zich hier vestigden aan het begin van de 20e eeuw. Ze visten vooral naar tonijn. Het dorp heeft ondertussen een heleboel restaurants en barretjes, maar heeft desondanks zijn authenticiteit niet verloren. Het is dé geschikte plaats om te proeven van een cataplana van zeedieren!

Praia de Cabanas
3.8Totale score
Waardering gebruiker: (5 Stemmen)