Zuid van Porches vind je een van de mooiste stranden van de Algarve, Praia de Albandeira. Bij toeristen vooral bekend vanwege de nabijgelegen ‘Arco de Albandeira’, een door weer en wind uitgesleten rots in de vorm van een boog, bij de locals bekend omdat het een heerlijk strand is waar je met de hele familie terecht kan.

Het is niet het grootste strand, en hoewel het meestal rustig is kan het daarom in het hoogseizoen toch druk aanvoelen. Het strand zelf bestaat uit fijn goudgeel zand en de zee is er meestal kalm omdat de kliffen en rotsen voor beschutting zorgen. Het water is erg helder en daarom is Praia de Albandeira bij uitstek geschikt voor snorkelaars en zwemmers. Pas wel een beetje op, de rotsen onder water zijn prima te zien, maar zijn soms erg scherp aan de voeten.  

Er is genoeg parkeerruimte om de auto kwijt te kunnen, en de toegang tot het strand zelf is ook prima, al moet je wel een trap af (en weer op) om er te komen. Een grote rots splitst het strand in twee delen.

Arco de Albandeira
Rechts van het strand, aan de andere kant van de kliffen, zie je de beroemde ‘Arco de Albandeira’. Deze boog die door jarenlange erosie zijn vorm gekregen heeft, is een waar spektakelstuk. Voor de durfallen: het is mogelijk om onder de boog door te zwemmen, je komt dan op Praia da Estaquinha uit. En voor wie dat te eng vindt, maar toch wat avonturiersbloed door de aderen heeft stromen, je kunt er ook overheen lopen.

Praia de Albandeira
4.8Totale score
Waardering gebruiker: (4 Stemmen)