Praia da Oura is een buitenwijk van Albufeira. Deze wijk noemt men vaak het ‘nieuwe Albufeira’, terwijl Albufeira zelf ‘oud Albufeira’ (centro velho) wordt genoemd. Praia da Oura betekent letterlijk ‘gouden strand’, ligt in het verlengde van Albufeira op 2 km afstand, en is het ideale strand om uit te brakken na een heftig avondje stappen. En je bent niet de enige, zeker in de zomer kan het er behoorlijk vol zitten met katerige lotgenoten.

Het strand is breed, bijna 1 kilometer, en het zand is er zacht en goudkleurig. Die typische roodbruine rotsen, die je overal rond Albufeira ziet, kom je hier ook weer tegen. Het water is helder en de zee meestal rustig, maar pas een beetje op bij het zwemmen, er zijn flink wat uitstekende rotsen in het water. Praia da Oura is een strand met een blauwe vlag, dat wil zeggen dat het er veilig is en dat er allerhande voorzieningen zijn. Toiletten, yup, parasol- en ligstoelverhuur, yup, winkeltjes, yup, douches, yup, strandwacht, yup, er is zelfs gratis wifi op het strand.

De strip
Wie op zoek is naar een hedonistische vakantie, moet de kant op van het nieuwe Albufeira en ‘de Strip’, een straat vol met bars en clubs waar ’s nachts gedronken en gefeest wordt. De Strip is op kruipafstand van het strand en wordt door de hoofdweg gesplitst in twee delen. Het noordelijkste gedeelte gaat door Montechoro en het zuidelijkste gedeelte heet Areias de São João. Het zuidelijkste gedeelte is het populairste. Vooral ’s avonds, als de stranden verlaten zijn, wordt er druk geflaneerd op de Strip en is het er erg gezellig. Het is moeilijk kiezen uit al die restaurants en bars of dancings.

Praia da Oura
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (4 Stemmen)