De meningen over de grot bij Praia de Benagil zijn onverdeeld hetzelfde: ‘onwaarschijnlijk mooi’, ‘dit moet een van de mooiste plekjes van Portugal zijn’, ‘buitenaards’.

De hele Algarve staat bekend om zijn mooie stranden, maar die van Benagil en het in de buurt gelegen Praia da Marinha springen er toch echt uit. Vlakbij het strand van Benagil vind je het indrukwekkende grottencomplex ‘Algar de Benagil’, waar de natuur voor een schitterend fenomeen heeft gezorgd: een natuurlijke overkapping, ronde, golvende omtrekken en een doorkijk naar de (bijna altijd) blauwe lucht. Geen wonder dat deze plek ook zeer populair is onder fotografen. Je kunt de grottenformatie ook vanaf de zee bekijken, en er bij goede weersomstandigheden zelfs doorheen varen. ‘Algar de Benagil’ zou weleens de meest gefotografeerde plek van de Algarve kunnen zijn.

Behalve de grotten is ook het strand zelf de moeite van het bezoek waard. Het ligt besloten tussen hoge rotspartijen. Visserij en toerisme gaan hier hand in hand, en er zijn vlak bij het strand wat restaurants om een hapje te eten.

Praia de Benagil
4.4Totale score
Waardering gebruiker: (4 Stemmen)