Gelegen tussen Portimão en het bijna altijd drukke en bruisende Praia da Rocha biedt het brede zandstrand van Alvor een rustiger alternatief. Alvor zelf was ooit een kalm vissersdorpje, maar is sinds de jaren ’60 veel toeristischer geworden.

Het strand van Alvor is te bereiken met een korte wandeling langs de riviermonding waar je nog wat oude vissershutten kunt zien, en het biedt alles wat je maar kunt wensen: goeie voorzieningen, genoeg terrassen en barretjes om wat te drinken. Bovendien is het strand zo breed dat je er ook in drukke tijden altijd nog een rustig plekje kunt vinden.

Net buiten Alvor vind je kleinere strandjes tussen de rotsformaties. Mooie foto’s van de imposante rotspartijen kunnen gemaakt worden aan het ‘Praia dos Três Irmãos’ (strand van de drie broers). Om op het strandje te komen, kun je met de lift naar beneden. Deze lift is gevestigd in een rotspartij.

Ook het strand Praia do Vau is een bezoekje waard. Praia do Vau is gelegen tussen Alvor en Praia da Rocha en is een knus strand waar je prachtig kunt wandelen over de rotsformaties.

Praia do Alvor
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (6 Stemmen)